Пудинг Custard

Головна » Десерти » Пудинг Custard

Інгредієнти:
Жаростійка форма на 150 мл, 2 чашки
Молоко, 190мл
Цукор, 40г
Яйце, 2шт
Ванільна есенція, кілька крапель
Карамельний «соус»:
— Цукор, 5ст.л.
— Вода холодна, 4ст.л.
— Вода кип’ячена, 2 ст.л.
_________
Свіжі ягоди:
— Чорниця, малина, полуниця …
Свіжі листочки перцевої м’яти
Збиті вершки (з магазину)
Олія для змащування форми

Спосіб приготування:
Змастити маслом формочки
Зробити карамельний соус. У миску помістити воду з цукром і поставити на вогонь. Помішуючи, нагрівати. І як тільки колір придбає бурштиновий відтінок — відразу вимкнути вогонь. (На даному етапі колір дуже швидко «набирає соковитість», якщо хочеться досягти відтінку таємничості, тоді треба бути уважнішими, бо перегрітий цукор гірчить.) Потім додати дві столові ложки окропу і швидко розмішати до однорідності маси. Розлити по чашках
У молоці розчинити цукор.
Збити яйця і перемішуючи, по-трошку вливати молоко. Процідити і додати ванілін.
Розлити по чашках, приблизно 7-10мл. від верху чашки, залишивши незаповненим. Щільно накрити фольгою, поставити на деко, налив у нього киплячої води на 1см.
Випікати при 160С 15-17 хвилин. По закінченні вимкнути духовку і дати постояти в ній чашкам ще 10 хвилин.
Потім дати охолонути при кімнатній температурі. (Можна їсти теплим або холодним, але холодний смачніше.) Провести чим-небудь по периметру чашечки і перевернути, акуратно виклавши на тарілочку. Карамельний соус розіллється по тарілці.
Якщо їсти не повністю остиглим, то фрукти, м’яту і вершки покласти на край тарілки. А якщо холодним — тоді підійде і зона з соусом на тарілці і сама поверхня пудингу.

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*