1367778668_varene-iz-aivy-jantar

Варення з айви

Головна » Десерти » Варення з айви

Інгредієнти:
1.Айва дуже стигла-5кг
2.Цукровий пісок-6кг (1200г на 1кг айви)
3.Вода-1, 8літри (300 мл на 1 кілограм цукру) +1 стакан

Спосіб по приготуванню:
Айву треба вимити, розрізати навпіл, потім видалити серцевинку, очистити від шкірки
Шкурки айви покласти в посуд, залити водою 1800л +1 стакан, поставити варити
Тим часом, айву нарізати півкільцями.
Коли айвові шкурки повністю закиплять, вам треба дати поваритися 3-5 хвилин. Самі шкурки витягнути шумівкою.
З відвару і цукру потрібно зварити сироп (~ 10-15хв) + айву
Дати постояти, не менше 5-ти годин
Відставити на мінімум 5 годин і ще 5хв поварити.
Якщо ви крапнули сироп на блюдечко і він \»втримав форму\», то все-готово!
Дуже важливо: айву можна довго варити!! Чим довше ви її варите, тим вона \»ризиновішою\» стає!!!

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*