Профітероль

Профітероль

Головна » Десерти » Профітероль

Інгредієнти:
тісто:

Вода-200 мілілітрів
Масло-80 грам
Борошно-120 грам
Сіль-щіпка
Яйця — 4 шт
Цукор 1 чайна ложечка

Крем Chantilly:

Вершки-200мл
Цукрова пудра-20гр

Шоколадний соус:

какао порошок — 50 грам
гіркий шоколад-50 грам
молоко — 150 грам
цукор — 150 грам

Спосіб приготування:
Готуємо тісто:
Наливаємо в каструлю 200 мл води, додаємо масло, цукор і щіпку солі. Як тільки вода почне кипіти, знімаємо з вогню і вводимо добре просіяне борошно, швидко перемішуємо, щоб уникнути утворення грудочок.
Знову ставимо на вогонь, тепер повільний, постійно помішуючи дерев’яною лопаточкою: суміш незабаром стане щільною і м’якою, почне відокремляться від стінок, утворюючи кулю. Коли на дні з’явиться білий наліт, знімаємо з вогню і охолоджуємо (щоб прискорити процес, можна поставити каструлю в холодну воду).
У цей час, збиваємо яйця і після, обережно додаємо в наше тісто. Добре перемішуємо.
Кладемо тісто в кондитерський мішечок з простою насадкою і викладаємо невеликі кульки на протвень, покрите папером для випічки.
Випікаємо 20-30 хвилин при температурі 200 °, не відкриваючи духовку під час приготування.
Проробляємо отвір в кульках чимось гострим (зворотним кінцем чайної ложки, наприклад), так щоб можна було наповнити кремом. (З кулінарного шприца)

Крем;
Кладемо в миску 200 мл холодних вершків і добре збиваємо міксером з цукровою пудрою. Крем повинен бути густим.

Соус
Наливаємо в каструлю 150 мілілітрів молока, 150 грам цукру, 50 грам какао і 30 грам темного шоколаду, тертого (або порізаного). Топимо на водяній бані, на повільному вогні, помішуючи віночком, доводимо до кипіння, знімаємо з вогню.

Викладаємо наші кульки у вигляді піраміди і поливаємо гарячим шоколадним соусом.

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*