Торт «Руда бестія»

Торт «Руда бестія»

Головна » Десерти » Торт «Руда бестія»

Рецепт записала в кулінарний блокнот дуже давно — років п’ятнадцять тому. Руки дійшли приготувати тільки в цьому році. Ділюся враженнями: порадував колір коржів і, звичайно ж, смак. Коли я запитала своїх чоловіків, з чого зроблений торт — старший син сказав, що я додала моркву, а молодший — мовчки простягнув тарілку за добавкою!)

Коржі я робила строго по рецепту. Від себе додала просочення з апельсинового желе.
 
Продукти:

• 2 великих яйця

• 5 столових ложок томатної пасти (як набереться)

• склянка цукру

  Рисовий пудинг

• 200 грам сл. маргарину (розтопити)

• 2 склянки борошна

• 1 ч.л. соди без верху (+ десертна ложка оцту)

• дрібка солі

Крем:

Заварний або манний.

Просочення:

Апельсиновий сироп (я розвела столову ложку з гіркою сухої заготовки желе в 200 мл окропу).

Як готуємо:

• До томатній пасті додаємо цукор, перемішуємо.

• Вводимо яйця, розтоплений маргарин, сіль і борошно з содою (погасити).

• Випікаємо корж (можна два, і зробити потім 4 тонких коржа). Температура 180 ° С. Випікаємо до готовності (перевіряємо дерев’яною шпажкою). Тонкі коржі готуються швидше — хвилин 15-20. Я пекла одним коржем — 35 хвилин тримала в духовці.

  Десерт для дорослих

• Остиглий корж розрізаємо. Просочуємо остившім сиропом. Перемащуємо кремом (у мене заварний + трохи маку).

Приємного чаювання!

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*