Рецепт записала в кулінарний блокнот дуже давно — років п’ятнадцять тому. Руки дійшли приготувати тільки в цьому році. Ділюся враженнями: порадував колір коржів і, звичайно ж, смак. Коли я запитала своїх чоловіків, з чого зроблений торт — старший син сказав, що я додала моркву, а молодший — мовчки простягнув тарілку за добавкою!)
Коржі я робила строго по рецепту. Від себе додала просочення з апельсинового желе.
Продукти:
• 2 великих яйця
• 5 столових ложок томатної пасти (як набереться)
• склянка цукру
• 200 грам сл. маргарину (розтопити)
• 2 склянки борошна
• 1 ч.л. соди без верху (+ десертна ложка оцту)
• дрібка солі
Крем:
Заварний або манний.
Просочення:
Апельсиновий сироп (я розвела столову ложку з гіркою сухої заготовки желе в 200 мл окропу).
Як готуємо:
• До томатній пасті додаємо цукор, перемішуємо.
• Вводимо яйця, розтоплений маргарин, сіль і борошно з содою (погасити).
• Випікаємо корж (можна два, і зробити потім 4 тонких коржа). Температура 180 ° С. Випікаємо до готовності (перевіряємо дерев’яною шпажкою). Тонкі коржі готуються швидше — хвилин 15-20. Я пекла одним коржем — 35 хвилин тримала в духовці.
• Остиглий корж розрізаємо. Просочуємо остившім сиропом. Перемащуємо кремом (у мене заварний + трохи маку).
Приємного чаювання!