Інгредієнти:
свиняча лопатка
2 яйця
панірувальні сухарі
Для соусу
260г томатної пасти (майонезна баночка, у мене \»Балтімор\»)
цибуля зелена
часник
зелень за смаком
цукор, сіль, перець чорний мелений
Спосіб приготування:
Хочу відразу сказати, щоб не закидали тухлими помідорами :), що відбивні всі готувати вміють, але я хочу поділитися двуми своїми \»особливостями\» приготування ніжних відбивних. Це вибір м\’яса і маринад.
У свій час мене цьому навчила мама. М\’ясо для відбивних завжди беру лопатку, а саме у кістки
З цієї частини відбивні виходять м\’які і соковиті і в той же час не жирні як з шиї.
Друге це яйця. Я м\’ясо порізавши (не тонко, 1,5-2см) і відбивши його, присолюю, перчу і як би \»замішую\» в яйцях, треба не просто перемішати, а гарненько вимісити і залишити як мінімум на 30хв (якщо є час тримаю годину), а потім вже в панірувальні сухарі.
Готується швидко, з одного боку засмажувати швидко, потім перевертаємо і давши злегка схопитися скоринці (щоб не пустило сік) зменшуємо вогонь і смажимо до готовності (близько 5хв.) Так мяско виходить з хрусткою скоринкою з обох боків і соковите.
А соус я приготувала за рецептом natul \»ka (оригінальний рецепт) замінивши звичайну цибулю на зелену, скажу вам магазинні кетчупи і поряд не валялися :), можна смак міняти за своїми уподобаннями, додаючи різні травки та приправи.
На одну баночку пасти у мене пішло 130г води і 5ч.л. цукру, але в принципі кладете всі пропорції за своїм смаком.
Змішати томат з водою (в каструльці) посолити поперчити, додати цукор, кип\’ятити кілька хвилин, вимкнути, заправити цибулею, часником, зеленню, дати настоятися (у мене пішов в хід вже через 20хв :)), зберігати в холодильнику.
Всім смачного!