Жюльєн з грибів в горщиках

Жюльєн з грибів в горщиках

Головна » Гарніри » Жюльєн з грибів в горщиках

Коли в якості гарніру хочеться приготувати що-небудь смачне і просте, то відмінним варіантом може стати оригінальна подача «жульєну» — страви з запечених грибів в білому соусі в горшчоках. Рецепт на швидку руку, який можна урізноманітнити за бажанням шматочками м’яса, курки або індички, а також картоплею.

Складові:

1 кг. печериць
500 р ріпчастої цибулі
Твердий сир за смаком
сіль, перець за смаком
рослинна олія

Для соусу:
борошно 1-2 ст. л.
вода 0,5 л.
сметана або натуральний йогурт 0,5 л

Приготування:

Почистити, помити і дрібно нарізати цибулю.

  Овочі з кунжутом

Помити, почистити і дрібно нарізати свіжі гриби.

Розігріти сковороду з рослинним малому, додати цибулю з грибами і обсмажити до золотистого кольору на середньому вогні, постійно помішуючи.

Для соусу:

Закип’ятити воду. Залити сметану окропом, перемішати і акуратно додати борошно. Гарненько перемішати і залити готовою сумішшю гриби з цибулею. Загасити хвилин 10 все на маленькому вогні.

Розігріти духовку. Викласти в горщики начинку і посипати зверху тертим сиром.

Запікати до утворення рум’яної скоринки при температурі 180 градусів.

Смачного!

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*