Грінки

Грінки — рецепт

Головна » Хліб і тісто » Грінки — рецепт

Незважаючи на банальність, грінки давно завоювали всенародну любов і популярність. Як же інакше, адже за лічені хвилини виходить чудовий сніданок або оригінальна основа для бутербродів.

Грінки можна наповнити як солоним і гострим, так і солодким десертним смаком.

Нижче пропонуємо варіанти приготування цієї нехитрої страви.

Рецепт грінок з яйцем і молоком на сковороді

Інгредієнти:

білий батон або хліб — 1 шт.;
молоко — 75 мл;
яйце — 3 шт .;
мелена суміш перців — за смаком;
сіль за смаком;
пряні трави — за смаком;
рослинну рафіновану олію.

Приготування:

Найсмачніші грінки виходять з білого батона, але можна також використовувати і білий хліб. Причому для приготування цієї страви не важлива свіжість хлібного продукту. Враховуючи цей факт, можна знайти успішне застосування зачерствілого виробу.

  Хлібопічка: випічка хліба своїми руками

Отже, нарізаємо батон на шматочки товщиною приблизно від одного до півтора сантиметрів. Яйця збиваємо, вливаємо молоко, додаємо за смаком сіль, пряні трави і мелений чорний перець і перемішуємо.

Кожен хлібний шматочок дуже ретельно мачає в приготовленої суміші з усіх боків і поміщаємо на заздалегідь розігріту сковороду з рослинним маслом без запаху. Підрум’янюємо грінки на сильному вогні з двох сторін і викладаємо на тарілку.

Грінки

Грінки з сиром – рецепт

Інгредієнти:

білий батон — 1 шт .;
яйце — 3-4 шт .;
сметана — 40 г;
вершкове масло;
твердий сир — 200 г;
сіль;
рослинна рафінована олія.

  Огляд хлібопічки Stadler Form Baker Three

Приготування:

Батон нарізаємо скибочками: товщина від одного до півтора сантиметрів. Твердий сир намагаємося нарізати на шматочки, максимально повторюють розмір хлібних скибочок.

Збиваємо до однорідності яйця з дрібкою солі, додаємо сметану і перемішуємо.

Сковороду з рівними порціями вершкового і рослинного масла гарненько прогріваємо на середньому вогні. Кожен шматочок батона умочуємо ретельно в яєчної маси і негайно викладаємо на сковороду. Підрум’янюємо, перевертаємо на інший бік, спішно покриваємо рум’яну сторону сиром, накриваємо сковорідку кришкою і зменшуємо вогонь. Обсмажуємо ще приблизно три хвилини. За цей час, як ви здогадуєтеся, сир повинен розплавитися, а низ підрум’янитися.

Рекомендуємо: Булочки з маком

Солодкі грінки – рецепт

Інгредієнти:

білий батон — 1 шт .;
яйце — 3 шт .;
молоко — 100 мл;
ванільний цукор — 10 г;
цукрова пудра — 50 г;
рослинне масло без запаху.

  Прекрасний хліб

Приготування:

Яйця збиваємо за допомогою міксера або блендера з цукровою пудрою, а також ванільним цукром. Вливаємо молоко, перемішуємо. Батон нарізаємо на шматочки товщиною близько одного сантиметра, кожен з них просочуємо приготовленої яєчно-молочною сумішшю, викладаємо на розігріту з рослинною олією сковороду і підрум’янюємо з двох сторін.

При просяканні дуже важливо знайти золоту середину, а саме не дати хлібу сильно розмокнути і дозволити придбати достатню вологість. Якщо батон свіжий, то досить кілька разів мокнути його в солодкій масі. Більш черствий хлібець потрібно потримати з кожного боку трохи довше.

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*