Грінки

Грінки — рецепт

Головна » Хліб і тісто » Грінки — рецепт

Незважаючи на банальність, грінки давно завоювали всенародну любов і популярність. Як же інакше, адже за лічені хвилини виходить чудовий сніданок або оригінальна основа для бутербродів.

Грінки можна наповнити як солоним і гострим, так і солодким десертним смаком.

Нижче пропонуємо варіанти приготування цієї нехитрої страви.

Рецепт грінок з яйцем і молоком на сковороді

Інгредієнти:

білий батон або хліб — 1 шт.;
молоко — 75 мл;
яйце — 3 шт .;
мелена суміш перців — за смаком;
сіль за смаком;
пряні трави — за смаком;
рослинну рафіновану олію.

Приготування:

Найсмачніші грінки виходять з білого батона, але можна також використовувати і білий хліб. Причому для приготування цієї страви не важлива свіжість хлібного продукту. Враховуючи цей факт, можна знайти успішне застосування зачерствілого виробу.

  Прекрасний хліб

Отже, нарізаємо батон на шматочки товщиною приблизно від одного до півтора сантиметрів. Яйця збиваємо, вливаємо молоко, додаємо за смаком сіль, пряні трави і мелений чорний перець і перемішуємо.

Кожен хлібний шматочок дуже ретельно мачає в приготовленої суміші з усіх боків і поміщаємо на заздалегідь розігріту сковороду з рослинним маслом без запаху. Підрум’янюємо грінки на сильному вогні з двох сторін і викладаємо на тарілку.

Грінки

Грінки з сиром – рецепт

Інгредієнти:

білий батон — 1 шт .;
яйце — 3-4 шт .;
сметана — 40 г;
вершкове масло;
твердий сир — 200 г;
сіль;
рослинна рафінована олія.

  Огляд хлібопічки Stadler Form Baker Three

Приготування:

Батон нарізаємо скибочками: товщина від одного до півтора сантиметрів. Твердий сир намагаємося нарізати на шматочки, максимально повторюють розмір хлібних скибочок.

Збиваємо до однорідності яйця з дрібкою солі, додаємо сметану і перемішуємо.

Сковороду з рівними порціями вершкового і рослинного масла гарненько прогріваємо на середньому вогні. Кожен шматочок батона умочуємо ретельно в яєчної маси і негайно викладаємо на сковороду. Підрум’янюємо, перевертаємо на інший бік, спішно покриваємо рум’яну сторону сиром, накриваємо сковорідку кришкою і зменшуємо вогонь. Обсмажуємо ще приблизно три хвилини. За цей час, як ви здогадуєтеся, сир повинен розплавитися, а низ підрум’янитися.

Рекомендуємо: Булочки з маком

Солодкі грінки – рецепт

Інгредієнти:

білий батон — 1 шт .;
яйце — 3 шт .;
молоко — 100 мл;
ванільний цукор — 10 г;
цукрова пудра — 50 г;
рослинне масло без запаху.

  Хлібопічка: випічка хліба своїми руками

Приготування:

Яйця збиваємо за допомогою міксера або блендера з цукровою пудрою, а також ванільним цукром. Вливаємо молоко, перемішуємо. Батон нарізаємо на шматочки товщиною близько одного сантиметра, кожен з них просочуємо приготовленої яєчно-молочною сумішшю, викладаємо на розігріту з рослинною олією сковороду і підрум’янюємо з двох сторін.

При просяканні дуже важливо знайти золоту середину, а саме не дати хлібу сильно розмокнути і дозволити придбати достатню вологість. Якщо батон свіжий, то досить кілька разів мокнути його в солодкій масі. Більш черствий хлібець потрібно потримати з кожного боку трохи довше.

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*