Інгредієнти:
Гарбуз-1кг.
апельсин-1шт
лимонна кислота-10гр. (у мене сік половини лимона)
Цукор-200гр.
Спосіб приготування:
Купорити гарбуз не будемо, просто приготуємо за цим рецептом на десерт.
Приготувати в гарбузі, але доведеться перекласти вміст у вогнетривкий посуд і довести до готовності.
Соку було настільки багато, що було шкода його втрачати, він випливав і горів. Але, смак готового блюда гірше від цього не став.
Наріжте гарбуз великими кубиками і апельсини часточками разом зі шкіркою (якщо гірчинка апельсина вам не подобатися, очистіть)
Перемішайте гарбуз з апельсином і цукром, додайте сік лимона або лимонну кіслоту, дайте постояти до виділення соку. Поставте на вогонь і кип\’ятіть протягом 5хвилин. Киплячу масу розлийте в спеціальні стерильні банки і закатайте. Це за рецептом.
Все складайте і поставте в духовку запікати до м\’якості гарбуза, на це піде 40 хвилин на приготування.
Вийшло дуже навіть смачно!