Інгредієнти:
1 кг смородини (у мене навпіл червона і чорна)
2 апельсини
приправа KOTANYI карамельна ваніль
2 склянки цукру
5 літрів води
Спосіб приготування:
Ну нарешті літо показало нам своє справжнє обличчя! Стало жарко, сонячно, я кажу про Київ, так що вибачайте, ті хто живе в інших містах! 😉 Так от, разом зі спекою прийшла і спрага! Хочеться чого-небудь освіжаючого, корисного і смачненького, і я хочу запропонувати Вам свій варінтик! 😉
Пропускаємо через блендер смородину, і вичавлюємо з неї сік! можна використовувати марлю, але у мене її просто не було, і я використовувала сито і ложку)))
Так само робимо і з апельсинами!
Вичавлений сік прибираємо в холодильник.
Макуха))) чи як він там правильно називається, тож вибачайте, не знаю точно))), заливаємо водою і даємо закипіти, після закипання додаємо цукор, напій повинен вийти солодший, ніж Вам хочеться, тому що у нас в холодильнику ще стоїть кисленький сік!)
Даємо поваритися хвилинки 2-3, потім дуже рясно присипаємо приправою ванільна карамель (якщо у Вас такої немає, то можна просто додати ваніліну) і знімаємо з вогню!
Проціджуємо наш Морсік і даємо йому повністю охолонути, а то наші витамінчики з соку, не будуть такими вітамінізованими)))
Коли морс охолов, додаємо сік, перемішуємо, наливаємо по келихах, морс досить концентрований, тому добовляємо багато льоду, або просто розбавляємо водичкою!