Лимончелло

Лимончелло

Головна » Напої » Лимончелло
Лимончелло

Інгредієнти:
— 5 великих лимонів ;
— 0,5 кг цукру ;
— 0,7 л горілки ;
— 0,5 л води.

Лимончелло — це досить популярний італійський лимонний лікер. Він настоюється на шкірці лимона , і для його приготування використовуються тільки свіжі і ароматні лимони. Існують два різновиди лимончелло — класичний і крем — лікер. Їх різниця полягає в додаванні молока замість води в крем — лікері лимончелло . Крім того , традиційний рецепт приготування лимончелло говорить про необхідність витримки лікеру близько 3 місяців , але в домашніх умовах , цей термін переважно зменшується до 15 днів.
З попередньо вимитих лимонів необхідно дуже акуратно зняти шкірку , намагаючись не чіпати білу плівку. Найпростіше за допомогою овочечитски . Потім всю цедру потрібно скласти в літрову скляну банку і залити горілкою. Далі потрібно закрити банку кришкою і поставити її в прохолодне місце на 5 днів. Після цього лимонну настоянку необхідно процідити . Потім змішуємо в каструлі цукор і воду , і ставимо їх на повільний вогонь на плиту. Постійно помішуючи , очікуємо повного розчинення цукру. Повністю остудивши сироп , змішуємо його з лимонною настоянкою. Далі розливаємо лікер у пляшки і ставимо в холодильник на 2-3 дні. Подавати лимончелло потрібно в охолоджених високих келихах .

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*