Томатний суп з мідіями

Томатний суп з мідіями

Головна » Перші страви » Томатний суп з мідіями
Томатний суп з мідіями

Для того, щоб приготувати томатний суп з мідіями підготуйте:
— 250г очищених мідій;
— Півкілограма помідорів;
— 100гр ріпчастої цибулі;
— 100гр моркви;
— Половину пучка петрушки;
— Півсклянки довгозернистого рису;
— Пів скляночки білого сухого вина;
— Одне стебло селери;
— 5 столових ложечок оливкової олії;
— два-три зубчики часнику;
— Трохи цукру, солі і чорного меленого перцю.

Почистіть цибулю і наріжте його дрібними кубиками. Моркву також очистіть від шкірки і натріть на тертці соломкою. Помідори опустіть в окріп на кілька секунд, потім облийте їх холодною водичкою і після цього зніміть шкірку. Очищені томати наріжте кубиками.

У каструлю влийте 3 ложечки оливкової олії, розігрійте її, і всипте моркву і цибулю. Час від часу все це помішуйти, смажте на середньому вогні 10 хвилинок.

Тим часом на сковородці розігрійте решту оливкового масла і обсмажте рис на ньому, протягом 3 хвилин, постійно помішуючи. Влийте в рис вино і тримайте на вогні до тих пір, поки воно не випаруються.

До цибулі та моркви додайте помідори і смажте ще п\’ять хвилинок. Після цього овочі подрібніть блендером до стану пюре. Додайте до нього 4 склянки води, перемішайте і швидко доведіть суміш до кипіння. Всипте туди напівготовий рис, перець, сіль і трохи цукру. Перемішайте, накрийте кришечкою і варіть на малому вогні 10 хв.

Подрібнивши ножем петрушку і часник, додайте їх до супу разом з мідіями і стеблом селери. Ще раз перемішайте суп і варіть 5 хв. Перед подачею на стіл дістаньте селеру, і в тарілках, за бажанням, прикрасьте блюдо порізаною зеленню.

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*