Суп з морепродуктів з кус-кусом

Суп з морепродуктів з кус-кусом

Головна » Перші страви » Суп з морепродуктів з кус-кусом
Суп з морепродуктів з кус-кусом

На думку моєї сім\’ї — найсмачніший варіант. Рецепт:

1. Варимо кус-кус по інструкції, зливаємо, промиваємо, викладаємо.

2. У каструлю з достатньою кількістю води кладемо риб\’ячу голову від білої риби (у мене була 1 велика голова Abade, ціла риба була близько 40см), солимо, додаємо чорний перець горошком, лаврушку і починаємо варити.

3. Поки вариться риб\’яча голова, слід розігріти сковорідку з оливковою олією (5ст.л.), додати в неї нарізану ріпчасту цибулю (1шт.), цибуля-шалот (3шт., можна замінити на ще 1шт. Звичайної ріпчастої), часник часточками (3 -5зуб.), обсмажити до втрати кольору. Додати нарізаний (чищений) зелений болгарський перець (1шт.), потім нарізані помідори (2-3шт.). Обсмажувати ще хв.10-15, потім додати томатний сік (1ст.), потомити ще пару хвилин і відправити все в блендер, обробити до пюреподібних стану, відставити.

  Вершковий крем-суп з консервованим тунцем і кукурудзою

4. З каструлі з риб\’ячої головою витягнути риб\’ячу голову, намагаючись, щоб вона не розвалилася в супі. У цей бульйон додати голови більш дрібної білої рибки з шматочками м\’яса самої риби (3шт., у мене були голови риби \»lubina\», розмір цілої риби близько 20см.), Зварити до готовності (десь 15хв.), Все витягнути, відкласти , м\’ясо риби розібрати на шматочки без кісток. У киплячий бульйон закладаємо тунця (1кус., після варіння його слід порізати на дрібніші шматочки), креветки (10шт., не чистити!), Шматочки восьминога, будь-які черепашки, равлики, варимо близько 3-х хвилин і все витягуємо. Бульйон проціджуємо. При необхідності бульйон ще раз розігріваємо (він повинен бути дуже гарячим!).

  Томатний суп

5. Розкладаємо суп по тарілках (знизу вгору): кус-кус, пюре з овочів, Шматочки білої риби, тунця, пару креветок, шматочок восьминога, черепашки й равлики, заливаємо гарячим бульйоном і посипаємо зверху рубаною зеленню (зел. цибуля, кріп, петрушка).

* Можна додатково поставити на стіл окремі піалки з кус-кусом, овочевим пюре і морепродуктами і кожен сам зможе додати будь-який з інгредієнтів на свій смак.

Рекомендую спробувати!

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*