Сочевичний суп

Сочевичний суп

Головна » Перші страви » Сочевичний суп
Сочевичний суп

Інгредієнти:
2 шматки м\’яса з мозкової кісточкою (700 або 800 г)
2 середні цибулини
3 стебла селери
1 морква
400 г сочевиці
перець
сіль
лимонний сік з 1 лимона
1 чайна ложка меленої зіри (кмин)
зелень петрушки
олія для смаження

Спосіб приготування:
М\’ясо залити на 3/4 водою. Варити на середньому вогні, знімаючи піну.
Цибулю і селеру дрібненько порізати, моркву натерти на самій крупній тертці.
На сковороді підсмажити цибулю до золотистого кольору, додати моркву і селеру. Трошки згасити.

Покласти овочі в бульйон, додати промиту сочевицю.
Варити до готовності сочевиці.
Якщо ви любите густий суп, можна частину вже готової чечевиці помолоти в блендері і вилити назад в суп. Дати закипіти.

Додати сіль, перець, зиру (кмин), лимонний сік. Поварити 5 хвилин.
Подавати гарячим з часточками лимона, Сухою м\’ятою (зеленню петрушки) і свіжим хлібом.

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*