Інгредієнти:
Яловичина на кістці — 700-800 грам
Копчення всяке (всього потроху: сосиски, шинка, ковбаски) — 500 грам
цибуля — 4 середніх цибулини
Солоні огірки (з розсолом) — 6-7 середнього розміру
Маслини або оливки (всі без кісточок, можна з лимонним наповнювачем) — 120 грам (третина банки 320 грамової)
Лайм або лимон — половинка середнього лимона.
томатна паста — дві маленькі баночки (найменші, скільки вони там? по 50 грам або 25?)
зелень — за смаком.
спеції — за смаком.
Спосіб приготування:
Отже, настала та година, настав той день, настав той рік, і вирішив я забабахати солянку.
Вообщем рецептик: о))))))))))))))
Купив я яловичини, ну і ще чогось!
да! головне! пиво не забудьте! готовка довга за часом, потрібно якось час вбити: о)))))))))))))))))))
а потім під горілочку солянка ваааще в самий раз!
Пробуйте, їжте!
Закип\’ятили воду, закидаємо туди м\’ясо і варимо годину. (На фотці м\’ясо закинув в холодну воду).
В загальному, закинули м\’ясо, а в бульйон ще закидаємо неочищену головку цибулі, ну щоб життя медом не здавалася, а бульйон шоб прозорим був ;).
Не забуваємо знімати пінку!
Після того як пінка перестала вас турбувати, чистимо й ріжемо дрібно цибулю і кидаємо на сковорідку, підсмажуємо до золотіистиого кольору (на фотці я все переплутав і спочатку закинув огірки, зараз роблю не так 😉 беремо солоні огірки і очищаємо їх від шкірки, ріжемо кубиками і кидаємо в сковродку до цибулі, закриваємо кришкою.
Потім у мене сіла батарея, і я нічого не сфоткав: о)))
Взагалі туди-ж томатної пасти додаємо і тушкуємо це все хвилин 10, помішуючи.
З бульйону дістаємо м\’ясо, викладаємо на дошку і патрає що є сили на дрібні шматочки. Жир з кістками і прожилками в пакет зі сміттям, туди-ж відправляємо вареного Чиполіно з бульйону.
Після протушіння, закидаємо із сковороди весь вміст в бульйон. На повільному вогні все це нудиться.
А в цей час нарізати дрібними кубиками сосіски копчені (у мене було 3) шинки, яловичина копчена і м\’ясо. На сковорідці також обсмажуємо.
Як набридне, а це приблизно хвилин через 15 — закидаємо і цю смакоту в бульйон.
Доводимо до кипіння
А далі. Батарейки зарядилися злегка і …
відкриваємо оливки: о))) і розрізаємо їх наполовинки або на три частини.
ріжемо лайм і зелень (в кадр не потрапила: о))))
закидаємо порізаний лайм і виливаємо розсолу з під солоних огірків в бульйон, солимо, закидаємо спеції, якщо треба доливаємо ще розсолу.
Пробуємо на смак. Вимикаємо, закриваємо кришкою, нехай настоюється. Я зазвичай на плиті залишаю на тій комфортці, на якій варив. і коштую поки не вистигне, потім в холодильник прибираю 😉 можна і поїсти відразу, але смачніше буде після настою деякого 😉