1359635113_sup-pyure-rakovyi-853750

Суп-пюре раковий

Головна » Перші страви » Суп-пюре раковий

Інгредієнти:
Раки — 12 штук
Помідори — 4 штуки
Картопля — 4 шт.
Цибуля — 1 головка
Куряча грудка — 200г.
Часник — 2 зубчики
Олія соняшникова — 5 столових ложок
Масло вершкове — 1 столова ложка
Борошно — 2 столові ложки
Цукор — 1.5 чайна ложка
Червоний перець — 0,5 чайних ложок

Спосіб приготування:
З курячої грудки зварити бульйон (підсолений), щоб в сумі вийшло 700г бульйону. Курячу грудку подрібнити.
Раків відварити з кропом, травами в підсоленій воді. Відокремити м\’ясо, залишивши клешні і лапки.
З помідора зняти шкірку і потім нарізати дрібненькими кубиками. Цибулю подрібнити. Часник — через чесникодавку. Картоплю очистити і теж нарізати невеликими кубиками.

Клешні і лапки ще раз промити після варіння, покласти в блендер і подрібнити. Отриману кашку викласти на сковороду, додати вершкове масло, трохи прожарити і додати 1,5 стакана води. Довести до повного кипіння і варити під закритою кришкою 10 хвилин. Процідити.

На соняшниковій олії підсмажити цибулю з часником, додати картоплю, посолити 2 хвилини смажити, додати раковий відвар і помідори з цукром. Перемішати і після цього додавати борошно і тушкувати все це 10 хвилин. Додати 600г. бульйону, тушити. Коли до готовності картоплі залишиться 5 хвилин, перекласти в каструлю і довести до готовності. Зняти з вогню і перетворити масу в пюре за допомогою віночка блендера. Тут не треба, щоб вийшло 100% однорідна маса. Повернути каструлю на вогонь, додати бульйон, що залишився, подрібнену грудку і ракове м\’ясо, поперчити. Як тільки з\’являться перші бульбашки, зняти з вогню.

Суп-пюре раковий
Суп-пюре раковий
Суп-пюре раковий
Суп-пюре раковий

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*