1359639948_borsh-456629

Борщик

Інгредієнти:
Свинина, капуста, картопля, буряк, морква, цибуля, часник, кетчуп, цукор, яблучний оцет або лимонна кислота, можна помідори та солодкий перець, лавровий лист, кріп, сметана, чорний хліб

Спосіб приготування:
Вариш свинину, шматочками см 5-6, хвилин 30-40. Посолити коли закипить.

М\’ясо витягнути, бульйон процідити. М\’ясо відкласти, бульйон знову на плиту, нехай кипить. У бульйон спочатку капусту, потім картоплю. Поки все це кипить, береш митий чищений буряк, ріжеш кубиками.

Буряк обсмажуємо в маслі. Поки буряк обсмажується, треш на великій тертці морквину одну і додаєш до буряка. Підлити туди води, закрити кришкою, тушкувати.

Отже — бульйон кипить на тихому вогні, буряк з морквою тушиться. У цей час зубчик часнику розрізати кружальцями і один-два кинути в буряк і моркву. Туди ж підлити 2-3 столові ложки кетчупу, і півчайної ложки цукру, і зовсім трохи яблучного оцту або лимонної кислоти.

Далі дрібно ріжемо цибулю. І туди ж. Влітку можна додавати помідори та солодкий перець. Те, що у вас тушиться в сковороді — не солити. Готова суміш у сковороді, коли стане тягучою. У загальному і цілому тушиться хвилин 20.

А бульйон в цей час все кипить потихеньку. А м\’ясо лежить окремо, чекає своєї хвилини. Так от — бульйон кипить, овочі тушаться, а ми в цей час беремося за м\’ясо. Воно вже охололо. Ріжу його на квадратики і в каструлю до нудьгуючого на самоті бульйону. І залити суміш у каструлю. Додати вогню і довести до кипіння. Як закипить, додати лавровий лист, кріп. Закрити кришкою.

Борщ повинен настоятися після приготування хоча б півгодини. Їсти зі сметаною і тільки з чорним хлібом.

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*