e52371494cdf969fb186d3a77e6f0ddb

Торт «Пташине молоко» (варіант 2)

Головна » Рецепти для мультіварки: Святкова випічка » Торт «Пташине молоко» (варіант 2)

Збити яйця з цукром в міцну масу, додати ванілін і обережно вмішати муку. Каструлю мультиварки застелити пергаментним папером, вилити тісто. Готувати на режимі «Випічка» спочатку 65 хв, потім ще 20 хв. Готовий корж відкинути на решітку.

Зварити сироп для просочення: змішати 1 склянку води з цукром, закип’ятити, остудити і додати лимонну есенцію. Корж розрізати навпіл і просочити сиропом.

Приготувати крем. Жовтки відокремити від білків. Жовтки розтерти з 1/2 склянки цукру, додати борошно і молоко. Закип’ятити при постійному помішуванні. Остудити. Розтерти вершкове масло і поступово вмішати в заварену масу.

  Празька фантазія

Желатин розвести в 150 мл гарячої води до повного розчинення. Збити в міцну піну яєчні білки, поступово додаючи решту 1/2 склянки цукру. Поступово додати масляну суміш і розведений желатин, не перестаючи помішувати. Намазати на корж. Дати застигнути.

Зварити глазур з какао-порошку, цукру, молока, олії. Змастити глазур’ю поверхню торта. Прикрасити на свій розсуд.

Для тіста:

  • 4 яйця
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка борошна
  • 1 щіпка ваніліну

Для крему:

  • 1/2 склянки молока
  • 150 г вершкового масла
  • 5 яєць
  • 1 ст. ложка борошна
  • 1 склянка цукру
  • 30 г швидкорозчинного желатину
  • кілька крапель лимонної есенції
  Торт «Пташине молоко» (варіант 1)

Для сиропу:

  • 1,1/3 склянки цукру

Для глазурі:

  • 5 ст. ложок какао-порошку
  • 4 ст. ложки молока
  • 1/2 склянки цукру
  • 50 г вершкового масла

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*