Кефаль запечена

Кефаль запечена

Головна » Риба і морепродукти » Кефаль запечена
Кефаль запечена

Інгредієнти:
Філе кефалі з шкірою — 600 грам
Картопля — 4 штуки
Морква — 1 штука
Цибуля — 2 штуки
Приправа карі — 1 чайна ложечка
Мелений перець (з суміші перців горошком) — 1/2 чайної ложечки
Вершкове масло — 3-4 столових ложечки
Рослинна олія — ​​1 столова ложечка
Сметана — 2 столових ложечки
Готова гірчиця — 1 чайна ложечка
Сіль

Спосіб приготування:
Зробити в шкірі риби поперечні розрізи в 3 ряди, довжиною 1,5-2 см. по всій довжині філе (я розрізала ножицями з гострими кінцями).
Потім тримаючи невеликий гострий ніж, майже паралельно рибі, через кожен розріз в шкірці, надрізати м\’якоть риби в бік голови (точніше, де вона була).
Змішати сметану, гірчицю, карі, сіль, змастити сумішшю рибне філе і помістити в холодильник. Думаю десь 2-3 годин для маринування вистачило б, але зізнаюся честно — риба перебувала в холодильнику годин 15.

Цибулю нарізати півкільцями, вибрати найкрасивіші з них в кількості, рівній кількості розрізів в рибі. Решту цибулі трішки підсмажити в суміші ложки рослинного масла і ложки вершкового масла.
Сиру моркву невеликого діаметру і картоплю нарізати тонкими кружечками.
Вставити кружечки моркви в розрізи, зроблені в рибі.

Фольгу змастити вершковим маслом, викласти на неї кружельця картоплі — підсолити, поперчити — смажену цибулю — рибу.
Під кожним кружечком моркви покласти півкільцями цибулі.
Також покласти зверху невеликі шматочки вершкового масла.

Гарненько упакувати все в фольгу, зверху у фользі зробити кілька розрізів ножем.
Запікати в духовці, розігрітій до 200 * 40 хвилин. Розгорнути фольгу — запікати ще 5-7 хвилин.

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*