Цей смачний салат готується швидко і виходить на смак неймовірно ніжним, а на вигляд — оригінальним.
Складові
- Гриби гливи (свіжі) — 200 г,
- Томати — 6 шт.,
- Сік томатний — 1 склянка,
- Баклажани середнього розміру — 5 шт.,
- Цибуля ріпчаста (червоний) — 2 шт.,
- Оливкова (або будь-яке інше рослинне) масло — 150-200 г,
- Лимонний сік — з 1 лимона,
- Вино столове біле — 1/3 склянки,
- Сіль кам’яна — 1,3 ст. л.,
- Перець чорний мелений — за своїми уподобаннями.
Приготування
Насамперед моєму баклажани під проточною водою і нарізаємо їх невеликими кубиками.
Далі висипаємо нарізані баклажани в каструлю, солимо (1 ст. Л. З верхом), кропимо свіжовичавленим лимонним соком і заливаємо водою так, щоб рідина їх повністю покрила. Ми залишаємо синенькі відмокати в цьому розчині на 20 хвилин, що дозволить їм позбутися гіркоти і просочитися вологою. Такі процедури при смаженні заощадять рослинне масло.
Поки баклажани замочують, підготуємо решту складових страви. Ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння, промиваємо і рубаємо невеликими кубиками. Помідори також миємо, нарізаємо кружечками і трохи пропікається в духовці на змащеному олією протвине.
Виймаємо баклажани з води і разом з підготовленим цибулею обсмажуємо на сковорідці хвилин 5-7.
Коли на сковорідці вже утворилися підрум’янені шматочки овочів, додаємо томатний сік, сіль і мелений чорний перець і тушкуємо ще кілька хвилин.
Гриби гливи промиваємо і окремо обсмажуємо 15 хвилин на оливковій олії з додаванням білого вина, солі і перцю.
— Щоб блюдо придбало ніжний смак, краще брати молоді гриби, невеликих розмірів, які не кришаться і мають капелюшок не більше 5-7 см.
— Смажити гливи потрібно не більше 20 хвилин, тому що пережаренние гриби втрачають свої корисні властивості і на смак стають «гумовими».
Тепер беремо велике блюдо і викладаємо в центр — баклажани, зверху — зарум’яненим гливи, навколо викладаємо помідори. Подаємо салат в теплому вигляді, попередньо прикрасивши зеленою цибулею.
Смачного!