Банановий тортик з гречаного борошна

Банановий тортик з гречаного борошна

Головна » Торти і тістечка » Банановий тортик з гречаного борошна
Банановий тортик з гречаного борошна

Інгредієнти:
Тісто: 5 яєць
130г. коричневого цукру
1ч. лож. з гіркою меду
1 пакетик ваніліну
3 ст. ложки води
2 ст. лож. коньячку
200 г. гречаного борошна
2 ч. лож. розпушувача
Начинка: 650-700г сметани
10 грам желатину
Пів стакана цукру
1 пакетик суміші для желе зі смаком лимона
Пів стакана вершків (20%)
1 ст. ложечка з гіркою меду
1 пакетик згущувача для вершків
4 банана
Для верху: 1 пакетик спеціального желе для торта (у мене було безбарвне, для краси я додала жовтий харчовий барвник)

Спосіб приготування:
Готуємо коржі.
Жовтки треба збити з медом, цукром, водою, коньяком і ваніліном.
Борошно змішуєте з розпушувачем і просіюєте на жовткову масу.
Білки збиваєте з сіллю в піну і обережно вводите в тісто.
Форму (діаметр 24 см.) викладаєте промасленим папером, куди кладете тісто, розрівнюєте. Випікаємо при 160-180 градусах до готовності (приблизно 20-30 хвилин).

Чекаємо поки вистигне, розрізаємо на 2 пласти.
Тепер готуємо суфле.
Желатин заливаємо 150 мл. води і залишаємо до набрякання.
Сметану збиваємо з цукром і загусником.

Вершки з медом доводимо до кипіння, змішуємо з порошком для желе до повного розчинення. Злегка Остуджуємо. Змішуємо зі сметанною масою.
Розпускаємо желатин і тонкою цівкою вводимо в суфле, постійно помішуючи. Збиваємо міксером.

Збираємо торт.
Банани ріжемо кружальцями.
Форму, де пекли корж, вистилаємо плівкою.

Перший пласт тесту ріжемо на квадрати і викладаємо на дно. Заливаємо до половини суфле. Викладаємо зверху половину бананів.
Другий пласт також ріжемо кубиками і викладаємо зверху бананів рівним шаром. Викладаємо залишився суфле, а зверху — банани.
Прибираємо в холодильник до застигання і просочення приблизно на 2 години.

Верх торта заливаємо желе для тортів.

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*