Торт "Шахерезада"

Торт \»Шахерезада\»

Головна » Торти і тістечка » Торт \»Шахерезада\»
Торт "Шахерезада"

Інгредієнти:
Тісто:
Мало вершкове.-200 гр.
Жовтки-4шт.
2 ложки сметани
1 чайна ложка розпушувача
Борошно приблизно 2 ст. з гіркою
Курага-5 або 6штучок

Бізе:
4білка
1стакан цукру
Казинахи з кунжуту-50грам

Крем:
Сметана-250грам
Масло вершкове-100грам
Цукор-1стакан
Какао -1столова ложка. (Можна і більше на ваш смак)
Коньяк-1-2столова ложка.
Ваніль
Волоські горіхи смажені, подрібнені

Спосіб приготування:
Масло довести до м\’якого стану, залишити на столі при кімнатній температурі на 1год.
Перемішати жовтки зі сметаною і розпушувачем, до однорідної консистенції.
Додати масло, перемішати ще раз.
Нарізати дрібно курагу і підмісити до яєчної суміші.
Всипати борошно і замісити м\’яке тісто.

Обвернувши плівкою тісто, поставити в холодильник на 40 хв.
Поділити тісто на 3 частини.
Взяти одну частину тіста, зробити кульку.
Розкачати тісто на папері для випічки (я робила діаметром 26)
Розкачане тісто по товщині буде тоненьке.
Намазати 2-3 повними з верхом ложками бізе.

Посипати потовченими в дрібну крихту кунжутним казинахами.
Поставити в духовку розігріту до 180 градусів на 6 хв, (поки білок не підніметься).
Після, зменшити температуру до 120 і випікати ще 16 хв (висушити білок). Звичайно час вказала, щодо своєї духовки, а ви стежите за станом готовності.
Повторіть процес з усім іншим тістом. Якщо ваша духовка дозволяє випікати одразу два коржі, то краще випікати по два. Бізе не любить довго стояти, починає текти і звичайно якість коржа погіршиться, погано підніметься і буде мокрим.

Крем:
0,5 стакана цукру, какао перемішати, залити 0,5 гарячої води і варити сироп, добавити в кінці коньяк, охолодити.
Вершкове масло кімнатної температури збити до пишноти, поступово додаючи сироп.
Окремо збити сметану і цукор, що залишився. З\’єднати обидва креми до однорідної маси.

Нанесіть акуратно лопаткою на коржі крем, складіть стопочкою.
Краї змащуємо кремом і обсипати горіхами.
Прикрашаємо сухофруктами або свіжими фруктами (хурмою, фейхоа, виноградом або на свій смак)
Приємного Вам чаювання!

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*