Пиріжки з заливкою

Пиріжки з заливкою

Головна » Випічка » Пиріжки з заливкою
Пиріжки з заливкою

Інгредієнти:
0,5 літри молока
65 гр дріжджів (не сухих)
2 яйця
пів стаканчика соняшникової олії
пів стаканчика цукру
1ч.л сіль
борошно (приблизно 6 склянок)
Для начинки
1ст.маку
пів стаканчика цукру
Для заливки на 1-ин раз (приблизно)
2столових ложки масла
2столових ложки меду
2ст. л сметана або вершки
1 пакетик ванільного цукру
Для змащення
2 жовтки

Спосіб приготування:
Закип\’ятити молоко з соняшниковою олією, цукром і сіллю.
Дріжджі покришити в тарілочку і залити пару ложками кип\’яченого молока-залишити на 15-20хв.
У тепленьке молоко додати дріжджі, збиті яйця, борошно і замісити тісто.
Залишаємо в теплому місці, накривши чимось щоб підійшло 2 рази.
Тим часом робимо начинку: мак залити окропом, хвилин на 15. Злити воду і розім\’яти мак. Перед тим як наповнювати пиріжки начинкою додати в мак цукор (щоб не потік).
Після кожного разу добре перемішуємо.
Потім розділяємо на маленькі кульки, наповнюємо начинкою, формуємо піріжочки і викладаємо на деко змащений соняшниковим маслом. Верх змащуємо жовтком і залишаємо хвилин 15 постояти. Після цього ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, хвилин на 30.
Дістаємо, трохи остиглі пиріжки знімаємо з деко і заливаємо нашою заливкою.
Робимо заливку:
Всі інгредієнти потрібно довести до кипіння.

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*