Ватрушка з чорницями

Ватрушка з чорницями

Головна » Випічка » Ватрушка з чорницями

Інгредієнти:
Для тіста:
— 1 кілограм муки
— 0,5 пачечки маргарину
— 0,5 стаканчика молока (кефіру, кислого молока)
— 1 пачка сухих дріжджів
— 0,5 чайної ложечки солі
— 1 столова ложечка цукру
— 1 пакет ваніліну
Для начинки:
— 400-700 грам чорниці у власному соку (свіжа або заморожена)
— 1,5 столові ложечки крохмалю
— Цукор за смаком

Спосіб по приготуванню:
Маргарин розтопити, додати підігріте молоко, дріджі (попередньо можна розчинити в невеликій кількості теплої води), сіль, цукор, ванілін і муку. Замісити тісто, щоб добре відлипалося від рук і поставити підніматися в тепле місце.
Чорницю у власному соку з банки злити на дуршлак, дати стекти соку (замороженій дати підтанути, свіжу відразу змішати з цукром), додати цукор за своїм смаком (0,5-1 склянки), додати крохмаль.
Тісто розкачати, викласти на деко, зробити бортики. На тісто рівномірно викласти чорницю, зробити джгутики з тіста і покласти по-діагоналі, защіпати по периметру. Змастити збитим яйцем. Випікати до готовність, як підрум\’яниться з усіх боків, приблизно 40 хвилин на 200 грам
Вийняти з духовки, змастити вершковим маслом, на чорницю покласти сметану, прикрити пергаментним папером (поліетеленовим пакетом) і закрити рушником, дати трохи так охолонути.

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*