Простий варіант рибної закуски. За назвою і за складом вже зрозуміло, що рецепт чимось схожий на традиційну оселедець під шубою. Але. Готувати цю закуску набагато простіше — а значить, і швидше. Плюс до цього, зручна сама порційна подача.
Продукти:
• яйця (4-5 штук) (відварити круто)
• філе оселедця
• невелика буряк (запекти або відварити в шкірці)
• 1-2 столові ложки густого майонезу
• 1-2 чайн. ложки лимонного соку
• сіль перець
Як готуємо:
• Яйця перерізуємо уздовж.
• Буряк трьом на дрібній тертці.
• Додаємо жовтки з яєць, сік лимона, спеції, майонез. Перемішуємо. Скажу чесно, я додала не одну і не дві ложечки лимонного соку, а всі чотири. Просто я пробувала начинку по міру приготування, і доводила до смаку — і зупинилася тільки після чотирьох ложок. Ви починайте з одного, і якщо мало — додасте більше.
• Викладаємо в човники бурякову начинку, зверху — по шматочку оселедця.
Я пробувала замість майонезу додати рідкий плавлений сир і ложку гірчиці в зернах — вийшло теж дуже смачно.
За бажанням можна прикрасити закуску зеленою цибулею або свіжим кропом — але це все вже доповнення, який кожен внесе від себе і під себе.
Смачного!