Закуска «Оселедець на шубі»

Закуска «Оселедець на шубі»

Головна » Закуски і бутерброди » Закуска «Оселедець на шубі»

Простий варіант рибної закуски. За назвою і за складом вже зрозуміло, що рецепт чимось схожий на традиційну оселедець під шубою. Але. Готувати цю закуску набагато простіше — а значить, і швидше. Плюс до цього, зручна сама порційна подача.

Продукти:

• яйця (4-5 штук) (відварити круто)

• філе оселедця

• невелика буряк (запекти або відварити в шкірці)

• 1-2 столові ложки густого майонезу

• 1-2 чайн. ложки лимонного соку

• сіль перець

Як готуємо:

• Яйця перерізуємо уздовж.

• Буряк трьом на дрібній тертці.

• Додаємо жовтки з яєць, сік лимона, спеції, майонез. Перемішуємо. Скажу чесно, я додала не одну і не дві ложечки лимонного соку, а всі чотири. Просто я пробувала начинку по міру приготування, і доводила до смаку — і зупинилася тільки після чотирьох ложок. Ви починайте з одного, і якщо мало — додасте більше.

• Викладаємо в човники бурякову начинку, зверху — по шматочку оселедця.

Я пробувала замість майонезу додати рідкий плавлений сир і ложку гірчиці в зернах — вийшло теж дуже смачно.

За бажанням можна прикрасити закуску зеленою цибулею або свіжим кропом — але це все вже доповнення, який кожен внесе від себе і під себе.

Смачного!

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*