інгредієнти:
— 100 г нешліфованого бурштину (поза Калінінградській обл. Частіше продається в намисті);
— 0,5 л горілки або розведеного спирту.
Спосіб приготування:
Вимитий і просушений бурштин засипати в ємність і залити горілкою. Настоювати не менше 2-х тижнів.
У першу добу горілка стала каламутною, неприємного жовтуватого відтінку. Після 2-х тижнів настоянка потемніла, а й помутніла.
Але який при цьому виявився аромат! Запах спиртного губився в смолистом ароматі сосни і чогось ще свіжого і терпкого. Хоча всі ми знаємо, що бурштин — скам\’яніла смола копалин сосен, такого ефекту я не очікувала.
Готову настоянку відціджувати я не стала, нехай збагачується далі.
Такі настоянки часто використовуються в народній медицині при захворюваннях дихальних шляхів — при застудах, гастроентерологічних захворюваннях, при розладі нервової системи, стресах, при перевтомі.