Беремо щуку (близько 2 кг), ретельно промиваємо, потім вирізаємо середні плавники і ріжемо уздовж очеревини до передніх плавників.
Далі »Риба і морепродукти
Форель запечена
Інгредієнти:Форель-1шт. (1,5 кг).Для маринаду: Майонез-100гр.Половинка лимону.Приправи на свій смак. Для прикраси: (і подальшого поїдання): Болгарський перець-1шт. жовтого1шт. червоногоПомідори-2шт.Огірки-2штукиЛимон-3 полудолькиЗелень-цибуля та кріп Спосіб приготування:Форель очищаємо і патрошимо.Готуємо маринад: В майонез добовляти сік лимона і приправи за смаку. Перемішуємо.Натераємо форель з середини і з зовні маринадом і залишаємо на 1 годину. Через годину загортаємо у фольгу і відправляємо в розігріту духовку. Запікаємо ...
Далі »Кефаль запечена
Інгредієнти:Філе кефалі з шкірою — 600 грамКартопля — 4 штукиМорква — 1 штукаЦибуля — 2 штукиПриправа карі — 1 чайна ложечкаМелений перець (з суміші перців горошком) — 1/2 чайної ложечкиВершкове масло — 3-4 столових ложечкиРослинна олія — 1 столова ложечкаСметана — 2 столових ложечкиГотова гірчиця — 1 чайна ложечкаСіль Спосіб приготування:Зробити в шкірі риби поперечні розрізи в 3 ряди, довжиною ...
Далі »Тріска в чорносливі
Інгредієнти:Риба (тріска) — 1,5 кгЦибуля ріпчаста — 3 штучкиМорква — 2 штукиЧорнослив — 0,5 кілограмаМайонез — 250 грамСпеції для риби — сіль і перець чорний меленийОлія оливкова — 50 г Спосіб приготування:Оброблену рибу нарізати на пропорційні шматочки. Посолити і після цього треба поперчити за смаком.Моркву натерти на грубій тертціЦибулю нарізати рівними півкільцями.Чорнослив добре промити і залити гарячою водою приблизно на ...
Далі »\»Дрібниця в хамоні\»
Інгредієнти:8 дрібних рибок (барабулька, султанка, сардини)1 пучок зелені (бажано чебрець, у мене кріп)16 тонких смужок хамона або іншої сирокопченої шинки1 лимоноливкова оліямелений чорний перець, а також сіль Спосіб приготування:Рибку почистити, після цього випатрати її, помити і змастити оливковою олією.Посолити, а потім і поперчити всередині і зовні. Лимон облити окропом і нарізати тоненькими кружечками.Покласти в черевце кожної рибки по гілочці зелені ...
Далі »Риба по-єгипетські
Інгредієнти:Риба — 700 гр.Томатний сік — 600 гр.Волоські горіхи — 12 шт.Ізюм — 5 ст. ложокПаприка — чайна ложкаГострий червоний мелений перець — щіпкаКрохмаль — 2 ст. ложкиГотова гірчиця — 1 столова ложкасільрослинна олія Спосіб приготування:Рибу нарізати великими шматками (у мене — крижана, кожна тушка розрізана на 2 частини), зробити надрізи — по 2-3 шт. з кожного боку, підсолити, додати ...
Далі »Рибні котлетки
Інгредієнти:Рибне філе-500 грамЦибуля — 1-2 штучкиХліб білий 2 або 3 шматочки (замочити в молоці),Картопля 1 штучкаСир-100-150 грамЯйце 1-2 штукиЗелень (кріп, петрушка, кінза),приправа для риби,сіль, перець за смаком,олія соняшникова 1-2 столових ложечкисухарі панірувальні. Спосіб по приготуванню:Рибне філе, цибулю, картоплю, хліб пропустити через вашу м\’ясорубку, а сир потерти на грубій тертці, зелень дрібно порізати, яйце збити вінчиком. Посолити, поперчити, додати у фарш ...
Далі »Наполеон з рибою
Інгредієнти:200 гр. філе свіжої сьомги, 2 шт. картопельки (500 грам), 2 штучки моркви (300 грам), 150 грам сиру Філадельфія, 200 гр. сметани (15%), 2 зубчики часнику, перець, сіль, зелень, рослинне масло Спосіб приготування:Овочі помити з щіточкою-мочалочкой і відчинити в мундирі, овочі повинні бути трохи сиренькими. Змішати сир зі сметаною до утворення однорідної маси, додати подрібнений часник, перець. Солимо, навіть пересолюють ...
Далі »Запіканка з рибкою
Інгредієнти:4 картопельки середніх1 болгарський червоний перчик2 скумбрії (можна одну)сіль, перець1 цибулина1 корінь петрушки Спосіб приготування:Картоплю очистити, нарізати товстими кільцями і відварити майже до готовності, так щоб не розварилася. Злити воду, викласти у форму для запікання, посолити, поперчити. Обсмажити кільцями цибульку, перчик смужками і корінь тонкою соломкою. (Я додала ще й залишилися виноградні листочки порізані соломкою. Кінцевий результат сподобався.) Викласти на ...
Далі »Риба в ікровому соусі
Інгредієнти:Риба (карась) 2 великі штсільСпеції: червоний перець солодкий + барбарисСіль 2 — 3 столових ложкиЦибулина 1 штІкра 0.5 кгСметана 3 столових ложкиМолоко 3 столових ложкиОлія 3 столових ложки Спосіб приготування:Рибу очистити, випатрошити, посікти уздовж спинки, ікру посолити, дати постояти 10 хв. Рибу (в кожну вкласти по пів цибулини, це для соковитості та аромату) укласти в фольгу, плотненько замотати і відправити ...
Далі »