Чай Масала

Чай Масала

Головна » Напої » Чай Масала

Інгредієнти:
— 0,5 л молока ;
— 0,55 л води;
— 10 г чорного байхового чаю ;
— 40 г цукру ;
— 15 г імбиру ;
— Половинка мускатного горіха ;
— 7 горошин чорного перцю;
— Половина палички кориці ;
— 1 штучка бад\’яну ;
— Чверть чайної ложки фенхеля ;
— 2 штучки гвоздики ;
— Чверть чайної ложки шамбали ;
— 2 штучки кардамону .

Всі хто бував на Сході , напевно пробували дивовижний напій під назвою чай Масала . Там він настільки популярний , як у нас звичайний чорний чай. Величезна кількість спецій , які використовуються для приготування чаю Масала , надають йому дуже незвичайний смак , який зігріває і додає свіжих сил.
В окремих каструлях треба довести до кипіння молоко і воду. У молоко потрібно додати очищений і подрібнений імбир , горошини чорного перцю і мускатний горіх , а у воду чорний байховий чай. Через 3 хвилини , в молоко , яке цей час вариться на маленькому вогні , додайте розтерту корицю і всі спеції що залишилися. На 2 хвилини накрийте молоко зі спеціями кришкою , а потім додайте в нього цукор , і зніміть з плити. Далі змішайте молоко з чаєм , і кілька разів перелийте рідину з однієї каструлі в іншу , щоб вона добре перемішалася . От і все , чай Масала готовий. На стіл його потрібно подавати в ошпарених окропом чашках.

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*