Ресторанний бізнес один з найприбутковіших справ, не дивно що щороку з’являються нові кафетерії. Відкриваючи заклад громадського харчування необхідно чітко уявляти тип і меню, а також вік і вподобання майбутніх клієнтів. Широкий асортимент сучасного посуду для кафе та ресторанів є одночасно і величезною перевагою і додатковими витратами часу на оцінку всіх позицій і прийняття рішень. На допомогу приходять професіонали інтернет магазину torgoborud.com.ua, що проконсультують і допоможуть підібрати весь кухонній інвентар та столовий посуд. В каталозі Торгоборуд можна купити посуд для кафе та ресторанів оптом, низькі ціни та великий вибір задовольнить навіть дуже вимогливого споживача.
В залежності від різновиду кафе необхідно підібрати відповідний посуд та обладнання для кафе. Основними критеріями на які необхідно звернути увагу при відкритті закладу є:
- Меню – від нього залежать різновиди кухонного и столового посуду, можливо навіть буде необхідно придбати додаткову кухонну апаратуру, наприклад печі для піци, якщо ця італійська страва є в каталозі.
- Кількість посадочних місць – в залежності від числа гостей, які можуть одночасно знаходитись в залі, та від того будуть чи ні організовуватись бенкети, розраховується кількість посуду для кафе і потужність та продуктивність обладнання.
- Бюджет – чим більше засобів виділяється для закупки посуду тим якіснішу продукцію можна підібрати. Хоча не завжди дорого означає якісно і якщо є сумніви щодо вибору, краще звернутись до спеціалістів. Також не рекомендується купувати побутовий посуд для кафе. Він є більш дешевим, але його низька стійкість до механічних впливів, неможливість миття в посудомийці і швидка втрата зовнішнього вигляду робить його вкрай поганим варіантом для професійного сектору.
Як підібрати посуд для кафе в залежності від виду закладу
- Для кафе-кондитерської, в переліку страв якої є безліч десертів необхідно потурбуватись про посуд для випічки: різноманітні металеві і силіконові форми, трафарети, насадки і мішки для кремів
- Кав’ярня чи чайна, що пропонує великий вибір гарячих напоїв, має особливі вимоги до столового фарфору, адже кожен вид кафи, або чаю повинен подаватись в чашках різного об’єму.
- Пивні паби, крім пива, для якого потрібні пивні бокали і кружки, часто пропонують великий вибір м’ясних страв. Стейк, ковбаски, сосиски та інші вироби з м’яса, що прекрасно пасують до пивних напоїв прийнято їсти зі спеціальним стейковим столовим набором.
- Для суши-бара, що пропонує екзотичну кухню список унікального посуду ще більший: прямокутні фарфорові, кам’яні блюда для суші, або дерев’яні гета, миски для місо-супу, підставки для паличок, фарфорові чарки для саке.
- Ресторану італійської кухні може знадобитись такий посуд як тарілки для пасти, дошки для подачі піци, та інший інвентар для піцерії: сітки для випічки, лопатки, ножі
- Національна кухня потребує традиційного посуду для кафе: наприклад, для української кухні характерне використання глиняних горщиків, глеків та кухлів
- Кафе-морозиво з різноманітними замороженими десертами, повинне придбати вишукані скляні чи керамічні креманки, для найкращої презентації морозива.
В кафе-барі, де найбільший акцент випадає на барну стійку з великим вибором напоїв, необхідно звернути увагу на скло: бокали для шампанського, вина, коктейлів, пива, стакани та стопки.