Коли в якості гарніру хочеться приготувати що-небудь смачне і просте, то відмінним варіантом може стати оригінальна подача «жульєну» — страви з запечених грибів в білому соусі в горшчоках. Рецепт на швидку руку, який можна урізноманітнити за бажанням шматочками м’яса, курки або індички, а також картоплею.
Складові:
1 кг. печериць
500 р ріпчастої цибулі
Твердий сир за смаком
сіль, перець за смаком
рослинна олія
Для соусу:
борошно 1-2 ст. л.
вода 0,5 л.
сметана або натуральний йогурт 0,5 л
Приготування:
Почистити, помити і дрібно нарізати цибулю.
Помити, почистити і дрібно нарізати свіжі гриби.
Розігріти сковороду з рослинним малому, додати цибулю з грибами і обсмажити до золотистого кольору на середньому вогні, постійно помішуючи.
Для соусу:
Закип’ятити воду. Залити сметану окропом, перемішати і акуратно додати борошно. Гарненько перемішати і залити готовою сумішшю гриби з цибулею. Загасити хвилин 10 все на маленькому вогні.
Розігріти духовку. Викласти в горщики начинку і посипати зверху тертим сиром.
Запікати до утворення рум’яної скоринки при температурі 180 градусів.
Смачного!