Холодець з півня

Холодець з півня

Головна » Кулінарія » Холодець з півня

Цього року зварила холодець з півня. В якості додаткових компонентів використовувала: курячі лапи і шию індика.

Продукти:

• півень (1,7 кг)
• шия індичих (0,5 кг)
• лапи курячі (0,7 кг)
• цибулина і половинка моркви
• сіль, перець горошок гіркий (5 шт.), Запашний (2 шт.)
• часник (5 ср. часточок)

У дужках вказала, скільки продуктів було в мене.

Як готувати:

• Підготовляємо всі інгредієнти: видаляємо залишилися волоски, з лап знімаємо жовту шкуру. Обробляємо півня.
• Заливаємо м’ясо водою і залишаємо на 1,5-2 години. Зливаємо воду, заливаємо новою порцією води і відправляємо на плиту.
• Як тільки вода закипить, відраховуємо буквально хвилинку і зливаємо всю рідину. Промиваємо м’ясо. Укладаємо якомога щільніше в каструлю. Заливаємо водою так, щоб вона тільки покривала м’ясо.
• Відправляємо каструлю на вогонь. Уважно стежимо — як тільки закипить, прибираємо піну (її буде зовсім мало, оскільки велику частину ми злили перед цим). Накриваємо каструлю кришкою і зменшуємо нагрів до мінімальної позначки. Так, щоб бульйон НЕ вирував і навіть не кипів, а нудився. Я залишаю малесеньку шпаринку (зрушую кришку буквально на 0,5 см).
• Через 4:00 додаємо цибулину, моркву, перець, сіль. Варимо ще 1-2 години.
• Виймаємо м’ясо і розбираємо (лапи — песикам). Коли бульйон охолоне до теплого стану, додаємо часник. Через 10-15 хвилин — проціджуємо.
• Розкладаємо м’ясо по судочки і заливаємо бульйоном. Відправляємо в холодильник тільки тоді, коли бульйон повністю охолоне. Перший час контейнери кришкою не накривати.

Смачного!

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*