Ви коли-небудь готували обід або вечерю, використовуючи всього один гриб? Виявляється, це можливо! Може бути ви чули, що існують гриби під назвою дощовик? Я зустрічала їх раніше зовсім маленьких розмірів, а в цьому році ми з чоловіком знайшли в лісі гігантський гриб дощовик. Важив він близько 1 кг і розміром був, як середній качан капусти. Хоча, бувають ще набагато більше, але і цей був не маленький! У мене відразу виникло питання: як приготувати гриб дощовик? Перерила в інтернеті купу рецептів і вибрала для себе найпростіший, але дуже смачний!
Вообщем, вирішила я його посмажити. Зараз по кроках розповім, як можна це зробити.
1. Помити гриб в прохолодній воді і дати йому підсохнути.
2. Почистити від шкірки, яка нагадує чимось яєчну шкаралупу, тільки вона тонша і еластична. Знімається дуже легко.
3. Розрізати гриб навпіл і потім на більш дрібні шматочки, товщиною 1-2 см. Всередині він виглядає дуже цікаво. Нагадує адигейський сир
4. Посолити, поперчити і обваляти в панірувальних сухарях.
5. Смажити на розпеченій сковороді, на вершковому маслі. Хоча я не прихильник смаженої їжі, але в цей раз зробила виняток. А зазвичай готую в духовці або тушу.
Обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки.
Готується гриб дощовик дуже швидко і на смак просто прелесть! Нагадує дуже ніжне м’ясо, прям делікатес якийсь! Подавати можна з будь-яким гарніром і з будь-яким соусом. Ми вважаємо за краще з соєвим.
Так ось, ми з чоловіком і самі наїлися, і ще на наступний день гостей нагодували цією стравою!
Приготувала я тільки одну половинку гриба, а другу порізала дрібною соломкою і засушила. Взимку зварю з нього супчик! 😉