Домашній квас

Домашній квас

Головна » Напої » Домашній квас
Домашній квас

Інгредієнти:
~ 400 гр житнього хліба
70 гр цукру
100гр меду
10 гр живих дріжджів
пару гілочок м\’яти або меліси
жменю родзинок

Спосіб приготування:
Порізаний хліб сушимо в духовці хвилин 40, при ~ 170 *, до стану абсолютної сухості і придбання красивого коричневого кольору
Ламаємо наш хліб і в каструлю. Заливаємо ~ 1-1,5 літрами окропу і залишаємо розмокнути. Я залишала на ніч
Проціджуємо (я нетерпляче, акуратно віджимаю) через кілька шарів марлі або бавовняну рушник
Додаємо стільки кип\’яченої води, скільки не вистачає до півтора літрів-саме стільки квасу ми робимо.
Кип\’ятимо в каструльці невелику кількість води, кидаємо туди м\’яту і варимо пару хвилин.
Додаємо м\’яту, разом з водою, медом і цукром до нашого квасу. Туди ж і дріжджі, які були розведені невеликою кількістю води з 1/2 ч л цукру (щоб переконатися в їх придатності-вони повинні почати бродити). Накриваємо рушником і залишаємо в теплі і спокої на добу-півтора
Ось так квас виглядає через трохи більше доби
Знову проціджуємо (дріжджовий осад нам не потрібний-виливаємо його вон) і додаємо промиту жменю родзинок
Переливаємо наш квас в пляшку і в холодильник на ніч.
А вранці дістаємо, відкручуємо кришку і наливаємо в келих (кухоль, стакан), п\’ємо і насолоджуємося!

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*