Квас хлібний

Квас хлібний

Головна » Напої » Квас хлібний
Квас хлібний

інгредієнти:
закваска
1 ст житнього борошна
0,50 гр свіжих дріжджів
2 столові ложечки цукрового піску
0,500 мл теплої води
жменю родзинок
для подальшої підтримки квасу:
на 3 л води 2 ст л цукрового піску, 2 ст л мелених сухарів, жменю сухарів з бородінського хліба добре засмажених

Спосіб приготування:
дріжджі розчинити у воді, всипати цукор, борошно, ізюм.Виліть все в 3 х літрову банку, поставити в тепле місце бродити, приблизно на два дня.После того, як закваска у вас придбає кислий запах вона готова.
Покласти в закваску цукор, мелені сухарі, сухарі з бородінського кольору (вони для кольору і кислинки) Залити до половини теплою водою, знову забрати в тепле місце (у мене стоїть на плиті, коли готуєте або духовка, дуже добре грає) Як розіграється, долийте води до плечіков.Оставіть до повного бродіння (приблизно 2 дні)
Квас готовий коли майже перестав бродити

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*