Сбітень Медведівський

Сбітень Медведівський

Головна » Напої » Сбітень Медведівський
Сбітень Медведівський

інгредієнти:
Мед — 180-220 гр. , Гвоздика — 6 — 8шт. імбир , мускатний горіх , кориця — по 1/ 3 — 1/ 4 чайної ложки , барбарис — 10-15 ягід , родзинки — 1-2 столової ложки, суміш мелених перців (чорний , червоний , білий , зелений ) — на кінчику ножа , чорний запашний перець — 2-4 горошини , вода — 600-700 мл .

Спосіб приготування:
Історія сбітня йде в глибину століть , його слов\’яни робили ще в 8-9 століттях. Зараз же суботні незаслужено забутий , але ж він таїть у собі стільки користі і задоволення ! Особливо добре він допомагає зимою зігрітися після морозу , коли награвшись в сніжки і накатав з гірок , дітвора біжить по домівках. Але під Різдво і дорослі не поступаються дітям , а тому готуйте цього цілющого напою побільше!
Він врятує від застуди , зігріє замерзлого подорожнього , зніме стрес і зміцнить здоров\’я … Не перелічити достоїнств цього напою , а тому не будемо міркувати , а просто зробимо його і насолодитись !
Воду закип\’ятити в ковшике (або ще в чомусь ) , вивалив туди мед , трохи перемішаємо і висипаючи прянощі і родзинки. Коли знову закипить , збавимо нагрів , щоб майже не кипіло , і через півтори-дві хвилини готово! Розіллємо по гуртках і здивуємо рідних і близьких.

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*