Інгредієнти:
0,5 кг середніх шампіньйонів;
4 ст. л. 9-процентного оцту;
4 ст. л. соняшникової олії;
2-3 зубчики часнику;
1/2 моркви;
5 горошин запашного перцю;
5 горошин чорного перцю;
2-3 бутона гвоздики;
1 ч. л. солі;
1/2 ч. л. цукру;
4 лаврових аркуша.
Приготування:
1. Гриби вимити. Часник нарізати пластинками, моркву — соломкою.
2. З’єднати 0,5 води, оцет, соняшникова олія, додати сіль і цукор, перемішати.
3. Гриби, моркву, часник викласти в сковороду, залити маринадом. Додати перець, гвоздику, лаврове листя. Накрити кришкою, тушкувати на середньому вогні. Коли гриби пустять сік, зменшити вогонь і тушкувати 10 хв.