
Інгредієнти:
печінка куряча — 500 гр
цибуля ріпчаста-1шт
морква — 1шт
молоко — 50 гр
масло вершкове — 50 гр
жир для смаження
гречка
Спосіб приготування:
Ставимо варитися гречку як Ви завжди це робите.
Цибулю дрібненько порізати і покласти на сковороду смажитися на слабкому вогні. Смажити можна на соняшниковій олії, на топленому маслі або на суміші масел, як хочете.
Потерти моркву на крупній тертці і додати до цибулі. Періодично помішуючи, обсмажувати на слабкому вогні.
Поку готуватися піджарка, ріжемо печінку. Ріжу я її дрібненько і кидаю в мисочку з молоком. Коли вся печінка порізана якраз і морквина з цибулею практично готові. Печінка не виливаємо разом з молоком на сковороду до зажарки, а руками виймаємо з молока, щоб не все молоко потрапило на сковороду, і готуємо 7-10 хвилин на середньому вогні, не забуваючи помішувати. Для соковитості я додаю ще приблизно столову ложку вершкового масла.
2-3 столових ложки готової печінки викладаю на тарілку, мну виделкою і додаю до неї 4-5ст.л. отварногй гречи. Все перемішую і подаю синулька (йому 3,5 року). Головне, сказати, що це просто гречка така, особлива. У нас вона називається \»Гречка як на дачі\». Їсть, аж за вухами лящить. Але спробуй дати просто печінка окремо від гречки, і буде сказано, що \»Я таке не їм!». Так що брешу на спасіння. І вам раджу.
Смачного!