Він м’який, повітряний і ще з корочкой. Приємного кольору. Смачно як з основним блюдом, так і просто з чаєм.
Масло вершкове-100 гр;
Молоко (тепле) — 350 мл;
Борошно-450 грамм;
Цукор — 1 ст. ложка;
Дріжджі — 2 чайна ложка;
Сіль-1 ч. ложка;
Отже для початку ми зробимо опару. Для цього змішаємо дріжджі, цукор, борошно (півсклянки) і молоко (півсклянки). Чекаємо 30 хвилин.
Далі змішуємо борошно з сіллю, додаємо розтоплене вершкове масло і нашу опару.
Замішуємо тісто і прибираємо в тепле місце на 1,5 години.
За ці 1,5 години тісто підніметься 2 раза. Після першого разу примніть, а після другого прибираємо в змащену форму маслом (рослинним).
Накриємо рушником і почекаємо 30 хвилин.
Випікаємо 30-35 хвилин при температурі 170 градусів.