Поширене ласощі дітей і дорослих – варена згущене молоко. Любителів цього продукту – безліч. Однак не всі знають, як готується варена згущене молоко в домашніх умовах, рецепт цього десерт легкий у виконанні . Кожна господиня зможе приготувати ласощі самостійно з мінімальним набором продуктів.
Як приготувати домашню згущене молоко легко і швидко
У продовольчих магазинах багато товару з найменуванням «згущене молоко», але за смаком буває не так добре, як хотілося б. Зварити в домашніх умовах справжнє згущене молоко можливо і порівняти її з пропонованими варіантами в магазинах. Кожна господиня буде приємно здивована простим і доступним способом приготування цього рецепту вареного ласощі.
Час варіння улюбленої «вкусняшки» буде від години до двох годин залежно від розторопності любителя. Виділити зазначений відрізок часу необхідно принципово для такого важливого кулінарного експерименту. Досить вагома причина цього шляху – корисність і незрівнянний смак.
Для цього рецепту потрібно натуральні продукти:
- молоко свіже коров’яче (краще парне), жирність висока (близько півлітра);
- молоко сухе (200 г);
- вода холодна (200 мл);
- цукровий пісок (500 г).
Технологія наступна:
- Взяти велику посуд, налити воду, злегка підігріти.
- Поставити у велику посуд – меншу, бажано з товстим дном (щоб уникнути пригорання молока), налити холодну воду, підігріти.
- Додати сухе молоко в підігріту воду (але не гарячу), розмішати, щоб не було грудок. При утворенні грудок — розбити віночком.
- Налити свіже молоко, змішати дерев’яною лопаткою.
- Додати цукор, вимішуючи до повного розчинення в молоці.
- Довести до кипіння, перешкодити, зменшити до повільного режиму варіння.
- Варити, постійно помішуючи інгредієнти в каструлі.
- Через годину варіння колір молока повинен змінитися до коричневого кольору. Швидкість приготування ні в якому разі не потрібно збільшувати тому, що згущення відбувається повільно і поступово.
- Вода в процесі варіння молока википатиме у великій каструлі, однак доливати холодну воду не можна тому, що різниця температур призведе до гальмування процесу. Долити Воду тільки гарячу, краще окріп.
Рекомендації:
Щоб дотримуватися всі необхідні умови слід набратися терпіння. Варене згущене молоко використовують в рецептах для начинки печива або тортів, інших солодощів. Приготований в домашніх умовах продукт містить достатню кількість вітамінів для дитячого та дорослого організмів, а також набагато ситніше, ніж в магазині, і безпечніше для здоров’я (немає різних штучних добавок і жирів). Основною перевагою такого способу є те, що будь-яка господиня може приготувати варену згущенку в домашніх умовах, рецепт можна трохи змінювати, виходячи з особистих переваг. Так, кількість цукру може бути зменшено або збільшено.