1359638100_litovskie-shi-744344

Литовські щі

Головна » Перші страви » Литовські щі

Інгредієнти:
Яловичина (можна інше м\’ясо) — 350 або 400 грамм
капуста 1/4 середнього качана
цибуля 1 штука
часник 5 зубчиків
помідори 2 шт
картопля 2 штуки
зелень
рослинна олія
лавровий лист
перець горошком

Спосіб приготування:
М\’ясо нарізаємо невеличкими кусочками. Кладемо в каструлю, ставимо на вогонь, додаємо трохи олії, трохи солимо і перчимо. Пасеруємо хвилин 7. Наливаємо воду і додаємо лавровий листок і перець горошком, закриваємо кришку і варимо на дуже повільному вогні протягом години, знімаючи пінку.

Потім кидаємо в каструлю очищену і порізану соломкою картоплю, робимо вогонь більше і пасеруємо на окремій сковороді в рослинному маслі порізану кубиком цибулю. Поки цибуля ще не встигла підзолотитися, кидаємо в нього дрібно порізаний часник.

Кладемо в каструлю капусту, а на сковорідку — порізані кубиком помідори.
Коли помідори підтушаться можна додати в пережарку суху зелень і базилік.
Вивалюємо пережарку в каструлю з супом. Перемішуємо і закриваємо кришкою.
Нарізаємо зелень (петрушку і кріп) і додаємо в суп.

Робимо вогонь менше, варимо ще 10 хвилин і після цього знімаємо з вогню.

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*