Інгредієнти:
200-250 гр.замарожених мідій
0,5 крупної цибулини
перець салатний (зелений і червоний)
50 гр. білого сухого вина
100 грам води (овщного або рибного бульйону)
0,5 столової ложки борошна
сіль, часник, свіжа петрушка, 0,5 чайної ложечки цукру, 0,5 чайної ложечки паприки меленої, оливк.масло
Спосіб приготування:
дрібно нарізуємо цибулю і перець
обсмажити в каструльці з товстим дном на протязі 5-8 хвилин
додати борошно і трошки прожарити …
добавте вино, дайте закипіти і прокип\’ятити 2-3 хв …
посолити, додати роздавлений часник, паприку і цукор …
додати води (бульйону) і дати ще раз закипіти ..
потім викласти розморожені мідії і залишити все це на повільному вогні на 3-4 хввилин
в кінці додати дрібно нарізувану петрушку і залишити
під закритою кришкою на 10 хв. (НЕ на вогні).