Як зробити котлети з щуки

Як зробити котлети з щуки

Головна » Риба і морепродукти » Як зробити котлети з щуки

Беремо щуку (близько 2 кг), ретельно промиваємо, потім вирізаємо середні плавники і ріжемо уздовж очеревини до передніх плавників. Після цього вгору по зябер робимо надріз до хребта і далі вздовж хребта. З другої сторони виконати теж саме. Вийшло філе ретельно очистити від кісточок і шкурок. Решта голова і хребет — це суповий набір, його можна використовувати для юшки.

100 грам ріпчастої цибулі обсмажуємо на вершковому маслі (40 г).

125 грам хліба (батон або будь-білий хліб) нарізаємо на невеликі шматочки.

Заливаємо його 150 мл молока і даємо трохи постояти.

Змішуємо цибулю, філе і хліб з молоком. Пропускаємо все через м’ясорубку. У мене цю функцію виконав кухонний комбайн. Додаємо 2 чайні ложечки солі, 1 чайну ложечку перцю і половину чайної ложечки кмину. Кмин надає якусь пікантність смаку. Добре перемішуємо.

2 яєчних білка збиваємо в міцну піну.

Виливаємо піну в фарш і знову перемішуємо.

Все — фарш готовий, можна ліпити котлети. Щоб вони виходили рівними і не липли до рук, змочуйте руки в теплій воді.

Я віддаю перевагу перед приготуванням заморозити котлети, потім злегка обсмажити їх на сковороді з овочами і злегка згасити, додавши трохи води. Але замість цього можна після обсмажування згасити їх в духовці.

На гарнір добре підійде пюре, гречка або рис.

Котлети з щуки готові!

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*