
Інгредієнти:
кета 500г (к-сть за потребою)
масло вершкове 50г
сир 100г
перець, орегано, сіль, хмелі-сунелі (приправи за смаком)
желатин 1 пачка (10г)
Спосіб приготування:
Сиру рибу кету (можна брати і горбушу) почистити, розділити на 2 частини вздовж, відділити хребет, кістки. Залишити філе.
Шматок риби надрізати вздовж 3 смужки, вкласти туди брусочки сиру, посолити, поперчити, додати приправи, густенько посипати желатином. Зверху покласти масло тоненько, зверху платівки сиру. Другий шматок також надрізати, вкласти брусочки сиру, посолити, поперчити + спеції, посипати желатином.
Перший шар накрити другим. Загорнути щільно в харчову плівку, обернути шпагатом або ниткою, нехай постоїть хв. 10-15, щоб розбухнув желатин трохи і варити хв 10-12., Бажано не переварити. Риба готується швидко. Воду на всяк випадок посолити, мало як хто заверне Вийняти. Поставити під прес у прохолодне місце на декілька годин. Коли охолоне, порізати гострим ножом.. Приємного апетиту.