Торт шоколадний

Торт шоколадний

Головна » Десерти » Торт шоколадний
Торт шоколадний

Інгредієнти:
4 яйця
350 грам цукру
150 грам борошна + 1 столова ложечка
1 столова ложечка крохмалю
150 грам маргарину
150 грам вершкового масла
1/2 чайної ложечки соди
80 грам какао
2 грам ваніліну
100 мілілітрів води
250 мілілітрів молока
250 грам пісочного печива
2 столові ложки мелених горіхів
50 мл коньяку

Спосіб приготування:
Збити 3 яйця з 200 грамами цукру, влити розтоплений маргарин, перемішати. Всипати 50 грам какао, 150 грам борошна, 1 грам ваніліну і соду, швидко перемішати, вилити у форму (діаметром 20-22 сантиметрів). Випекти при температурі 180 градусів. Остудити, розділити на два коржі.
Закип\’ятити 200 мілілітрів молока з 100 грамами цукру, влити суміш з 50 мілілітрами молока, 1 яйця, 1 столова ложечка борошна і 1 столова ложечка крохмалю. Помішуючи, варити до загустіння, остудити, додати 1г ваніліну, вершкове масло, збити. 3-4 ложки крему залишити білим, решту змішати з 30 грамами какао.
Зварити сироп з 100 мілілітрів води і 50 грам цукру, остудити, додати коньяк.
Печиво розмолоти в крихту, 200 грам змішати з невеличкою кількістю крему до отримання пластичної маси, інше залишити для обсипання боків.
Нижній корж просочити сиропом, змастити невеликою кількістю білого крему. Зверху викласти масу з печива. Поверхню крошковой маси покрити тонким шаром білого крему, і накрити другим коржем. Верхній корж просочити сиропом, прогрунтувати весь торт кремом. Бока обсипати меленим печивом. Верх прикрасити шоколадним кремом і меленими горішками.

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*