Тонкі заварні млинці на кефірі

Тонкі заварні млинці на кефірі

Головна » Десерти » Тонкі заварні млинці на кефірі

У нашому будинку млинці люблять все. Готуємо їх часто і експериментуємо з усілякими рецептами. Сьогодні робимо тонкі заварні млинці на кефірі — у них ніжний, не нудотний смак, печуться досить легко і коли перевертаєш не рвуться.

Отже, приготуйте наступні продукти: пару яєць, цукру — 1 ст. ложка, по склянці борошна і кефіру, по чверті ложки солі та соди, 200 мл окропу, рослинного масла — 2 ст. ложки, жир для смаження (я використовувала пряжене рослинно-жировий суміш).

З такої кількості тесту виходить 10 великих млинців.

Збиваємо яйця в піну міксером, блендером або віночком.

Акуратно додаємо цукор і сіль. Просіяне через сито борошно і соду додаємо в нашу суміш, перемішуємо.

Потім вливаємо поступово окріп в тісто, постійно помішуючи віночком готову суміш.

Вливаємо кефір. Для того, щоб млинці вийшли без грудочок, навіть маленьких, можна перемішати все блендером. Хоча мені він не потрібен.

Після змішування всіх інгредієнтів до стану однорідності додаємо масло.

Щоб млинці коли ви їх будете перевертати не рвалися — залиште тісто на 15 або 20 хвилин.

Випікаємо млинці як завжди — на прокаленной сковороді, попередньо злегка змащеній жирової сумішшю.

Для поливання млинчиків найкраще підійде згущене молоко і банани, але це вже на вибір — хто з чим любить. Ці млинці однаково смачні як з солодкою добавкою (варенням, цукром), так і з ситної м’ясної і сирною начинкою.

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*