Хочете побалувати себе смачним десертиком? Здивувати гостей або піднести «приємний» сюрприз своїм близьким? Тоді обов’язково приготуйте шалено смачні охолоджені десерти з фруктів, рецептами яких поспішає поділитися наш жіночий журнал.
Яблучний мус
Це приємна заміна монотонним печених яблук, хоча готується так само швидко і не клопітно. Мус можна подати у креманках, на кшталт морозива, або запропонувати його до чаю разом з простою домашньою випічкою – легким бісквітом, кексом або здобними булочками.
Набір продуктів для мусу цілком звичайний: яблука, лимон, жирні вершки, цукор і трохи лікеру, чому смак яблук стає більш химерним, і тому підходить винятково для дорослих.
1. Зніміть шкірку і видаліть серцевину з 1 кілограма яблук середнього розміру.
2. Кожне яблуко розрізати на вісім частин.
3. У каструлю з товстим дном укладіть яблука, 230 г цукру, цедру 1 лимона і півтори склянки води. Варіть на маленькому вогні, заважайте, щоб суміш не підгоріла.
4. Коли яблука стануть досить густим, додайте до неї розчинений у воді желатин – 10-15 г на півчашки води. Добре перемішайте і влийте сік 1 лимона.
5. Відразу ж зніміть каструлю з вогню, а вміст процідіть.
6. Яблучну суміш збийте за допомогою міксера в густу пишну піну. Охолодіть отримані пюре ½ години.
7. До того як яблучна суміш повністю застигне, додайте до неї попередньо ароматизовані вершки – близько 1 ½ чашки. Для цього збийте вершки разом з 3 десертними ложками лікеру, переважно з фруктовими нотками.
Подавайте яблучний мус охолодженим.
Персик — гляссе з полуницею
Як і яблучний мус, персикове глясе готується заздалегідь, і якщо відняти з його складу покладається за рецептом бренді, то вийде дуже смачне ласощі дитяче. Хоча дорослі теж не захочуть відмовитися від солодких персиків під сиропом з полуничного пюре.
Отже, підготуйте: кілька великих стиглих персиків, півкіло полуниці, чверть склянки цукрової пудри, чверть склянки води, склянка цукру, склянка збитих вершків, а так само дві десертні ложки бренді (опціонально).
1. З персиків покладається зняти шкірку. Для цього ненадовго покладіть їх в гарячу воду або обшпарте окропом.
2. Потім розріжте на половинки, видаліть кісточку
3. Приготуйте сироп з води з цукром, опустіть в нього підготовлені персики.
4. Варіть, а вірніше сказати, тихенько припустіть персики протягом п’яти хвилин, не довше. Вони повинні трохи зм’якнути, але не втратити своєї форми.
5. Вийміть персики і укладіть в окрему тарілку.
6. Приварите сироп до густої консистенції і вилийте поверх персиків.
7. Коли сироп охолоне, викладіть глазуровані персики на сервірувальне блюдо і поставте в холодильник на кілька годин (але не менше двох!).
8. Розітріть в пюре полуницю, пропустіть через дрібне сито, змішайте з цукровою пудрою і збитими вершками. У цей момент можна додати бренді. Полуничне пюре також охолодіть: чим довше, тим краще.
Перед вживанням дістаньте персики з холодильника, полийте полуничним пюре і негайно подавайте!