Язик з інжиром

Язик з інжиром

Головна » Другі страви » Язик з інжиром
Язик з інжиром

Інгредієнти:
3 невеликих свинячих язика або 1 яловичий язик
1 морква
1 середня цибулина
1 невеликий шматочок селери
Запашний перець, лавровий листок, ягоди ялівцю, гвоздика, сіль за смаком

Для соусу:
50грамм вершкового масла
1 столова ложечка борошна
300мл молока
1 столова ложечка готового хрону
1 чайна ложечка вустерширського соусу
Сіль, мелений перець за смаком
10 шт. сушеного інжиру
Жменя мигдалю

Спосіб приготування:
Язики помити, залити холодною водичкою, дати можливість закипіти, зняти пінку, покласти в бульйон спеції і овочі і варити близько 1,5 години. Коли язики будуть готові, ополоснути їх холодною водою і зняти шкірку. Порізати язики на шматочки і викласти у вогнетривку форму. Інжир попередньо залити окропом і дати йому трошки розм\’якнути, потім порізати не дуже дрібно. Інжир і мигдаль розкласти поверх порізаного язика.

  Тюфтельки в соусі

Приготувати соус. Вершкове масло розтопити в неглибокій каструлі, додати до нього 1 столову ложку борошна і трохи прогріти, поступово, порціями влити холодне молоко, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Додати сіль, перець, вустерширський соус і 1 столова ложечка хрону, дати закипіти і цим соусом полити мову. Поставити форму, накриту фольгою в попередньо нагріту духовку на 20 хв. Після закінчення цього часу можете подавати на стіл.

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*