Інгредієнти:
окіст яловичий (шайбами) 3штучки — 1, 4 кг.,
помідори 3 шт.,
морква 2 штучки,
селера 1/4 бульби,
цибуля 2 штучки,
часник 3-5 шт.,
селера стеблова 1-2 шт.,
сіль, перець,
масло топлене 3 столових ложки,
олія оливкова 2-3 столових ложки,
борошно 2-3 столових ложки,
вино біле 200 мл.,
бульйон овочевий 200 мл.,
орегано,
чебрець,
петрушка,
лимон.
Спосіб приготування:
Добрий всім дня!
Якщо ви-любитель Толмену з овочами, м\’яса, яке тане в роті,
цей рецепт для вас!
Приступимо?!
М\’ясо промиємо, обсушимо, обв\’язуємо ниткою, щоб не втратило форму,
Натремо сіллю й перцем, обмочити в борошні і обсмажити в топленому маслі.
Овочі промиємо, очистимо і поріжемо великими шматками.
Обсмажимо (крім помідора) в оливковій олії, приправимо.
Додамо до овочів вино, бульйон,
Порізані кубиками помідори і петрушку,
Доведемо до кипіння.
Зверху викладемо м\’ясо (товщина шайб близько 4-5 см.),
Посипем травками, закриємо фольгою
І відправимо в розігріту до 175 ° духовку на 2,5 години.
Самі тим часом приготуємо гремолату:
Натремо цедру лимона, обливши його спочатку окропом,
Нарізаємо зелень петрушки і пару зубчиків часнику,
Змішуємо і відставимо в сторону, нехай чекає мяско,
Ми забули про гремолату, їли з лавашем, дуже навіть круто!!
Смачного!