Плов

Плов

Плов

Інгредієнти:
1 курдючний жир — 300 грамм
2 М\’ясо баранини (задня частина) — 1кг
3 Оливкова олія -100 грамм
4 Рис — 700 грамм
5 Морква-500 гр
6 Цибуля ріпчаста біла — 500гр
7 Ізюм \»Киш-Міш\» кисло-солодкий — 70 гр
8 Зіра
9 Барбарис
10 Шафран (не мелений)
11 Перець чорний мелений
12 Часник-3 головки
13 Горох нут (замочити за 10 годин) — 70гр
14 Перець червоний стручковий — 2шт
15 Сіль

Спосіб приготування:
Замочити рис у солоній воді за 1 годину до закидання в казан.
Підготувати овочі (цибулю порізати кільцями, а морква брусочками)
Порізати на невеликі шматочки курдючний жир, і витопити його до золотистого кольору, після чого викласти їх з казана (треба стежити що б не підгорів!)
Відокремити баранячу ногу по суглобу і нижній частині гомілки зачистити, потім перерубати, нам потрібна кісточка з м\’ясом)-довгу частину кістки викидаємо.

Витягнути «шкварки», закласти кісточку і засмажувати її до золотистого червоного кольору, вона додасть нашому плову основу кольору і смаку.
Після обсмажування кісточки витягнути і відкласти її до закінчення приготування плову — вона нам пригодиться для прикраси блюда, влити в казан оливкову олію і закинути цибулю, засмажити його до золотистого кольору (випарувати вологу з цибулі — якщо не випарувати вологу то м\’ясо буде варитися, а нам потрібно смажити) і тільки після цього можна закласти шматки м\’яса порізані грубо, розміром з кулак
Просмажити м\’ясо до золотисто червоного кольору

Коли шматки баранини зарум\’яняться закласти в казан моркву і додати ще трохи цибулі.
Посолити, поперчити, засипати горох «нут», закласти часник, перець стручковий і влити трохи води. А також посипати, попередньо розтерши в долонях спецію (зіра), додати родзинки «киш-миш» накрити кришкою і готувати хвилин 20-25, дістати з казана м\’ясо, порізати його на порційні шматочки і закласти назад в казан, знову додати (зіри)

Закласти рис, розрівняти і додати води вона повинна виступати над рисом на 1-1,5 сантиметра вище, як тільки додали воду в цей момент треба збільшити вогонь і накрити кришкою щоб підсилити температуру і таким чином масло підніметься з дна на верх і буде опускатися вниз обволікаючи рис, що б додати додатковий аромат для рису треба взяти ступку, в ній перетерти сіль і шафран, додати води і влити цю суміш в казан, по мірі приготування рису треба акуратно перелопачувати не чіпаючи нижні шари в казані. В рис закласти трохи барбарису, якщо рис готовий, а вода в казані ще є, то потрібно зробити 5-6 заглиблень у рисі в різних місцях і таким чином вода почне інтенсивніше випаровуватися.

Кісточки, які ГОТУВАЛИ У САМОМУ ПОЧАТКУ При подачі на стіл покласти зверху СТРАВИ.

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*