Інгредієнти:
печінка куряча — 200г.
сердечка-200г
шлуночки-200г.
рис
бульйон
цибуля-2 великі шт.
морква-2шт
шафран-2 щіпки
перець горошком
лавровий лист
перець білий і чорний мелений
сіль
Спосіб приготування:
Шлуночки нарізаємо, додаємо сердечка, заливаємо водою, солимо, кидаємо перець горошком і в кінці варіння 1 листочок лаврового листочка, відварюємо майже до готовності. Бульйон готовий, проціджуємо, ще в гарячий додаємо 2 щіпки шафрану і настоюємо. Цибулю ріжемо кубиками, тушкуємо, додаємо натерту морква, тушкуємо, в кінці закидаємо печінку і швидко обсмажуємо з двох сторін, буквально по 2 хвилинки з кожного боку (не солимо!, від солі печіночка твердне. Тепер рис додаємо в будь-якій пропорції, хто, як любить, заливаємо бульйоном і відварюємо майже до готовності, поки не вбереться бульйон (який вже був посолений. В рис додаємо відварені шлуночки з сердечками і піджарку з печінкою, ось тепер солимо, посипаємо чорним, білим меленим перчиком і обережно все перемешуємо. Ставимо нашу форму з пловом в розігріту духовку , або на повільний вогонь на 10 хвилин, щоб наш рис просочився, закриваємо і настоюємо.