Рисова запіканочка

Рисова запіканочка

Головна » Другі страви » Рисова запіканочка
Рисова запіканочка

Інгредієнти:
Куряча печінка — 0,5 кг
Вино Каберне — 50 грамм
Чорнослив — 12 штучок
Рис — 2/3 склянки (170гр прибл.)
Цибуля ріпчаста — 2 штучки
Морква — 1 штучка
Яйця курячі — 2 штучки
Рослинне масло
Сіль, панірувальні сухарі, перець

Спосіб приготування:
У казанок наливаємо трохи олії і даємо закипіти. У киплячому маслі швидко обсмажуємо печінку (цілою), додаємо вино, чорнослив. Знову даємо закипіти, за смаком солимо-перчимо (якщо є бажання — додаємо приправи). Зменшуємо вогонь до самого мінімуму і Тушим печінку до готовності.
Виймаємо печінку і чорнослив. У підливу висипаємо промитий рис, додаємо воду, підсолимо і варимо до готовності.

  Зрази "Купець в сюртуку"

Готовому рису даємо вистигнути. За цей час в невеликій кількості рослинної олії робимо зажарку з цибулі і моркви. Витягуємо її зі сковороди, намагаючись трошки віджати від масла.

Печінку і чорнослив порізати невеликими шматочками і перемішати з рисом і засмажкою. За смаком посолити і поперчити. Збиваємо яйця і ще раз добре вимішуємо.

Форму (форми) змастити рослинним маслом і рясно посипати крихтою. Викласти рівномірно і запікати масу.
На середньому вогні у мене запікалося близько 25 хв.: 20 хв. — Нижній підпал і 5 — Верхній.
Дати охолонути. Перевернути на плоску тарілку.

  Язик з інжиром

Може здатися, що занадто багато метушні — але воно того варте! Запіканка тане в роті! Хороша вона з вершками / сметаною …
Смачного!

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*